Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: Ce s-a întâmplat azi este benefic pentru România

ludovic-orban.jpg

Președintele PNL Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
site-ul Partidului Național Liberal

Prim-ministrul a declarat, luni, după eșecul moțiunii de cenzură a PSD, că ceea ce s-a întâmplat în Parlament este un lucru „extrem de benefic pentru România”.

Orban exclude un aranjament între liberali și social-democrați, așa cum a sugerat Victor Ponta:

„Ce blat, dacă au depus moțiunea, dacă au făcut tot posibilil să aducă oameni la vot și n-au reușit? Eu am purtat discuții cu orice parlamentar a vrut să vorbească cu mine”, a mai spus premierul, insistând totodată că moțiunea de cenzură a PSD este în afara Constituției, fiindcă este pentru prima dată când un ademenea demers a fost făcut în timpul vacanței parlamentare.

„Considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi e extrem de benefic pentru România. Guvernul are nevoie de deplină capacitate de exercițiu pentru a rezolva problemele cu care se confruntă România”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că „și dacă erau prezenți toți parlamentarii PSD tot nu era cvorum”.

Deasemenea, acesta le-a mulțumit celor de la USR, UDMR, minorităților și parlamentarilor neafiliați, care n-au asigurat cvorumul la dezbatere.

„A existat o majoritate care ne-a sprijinit, care a înțeles că această poțiune de cianură ar fi aruncat în haos România”, a spus Orban.