Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dumitru Buzatu, despre excluderile din PSD: O prostie, reacțiile de orgoliu nu fac bine partidelor

Dumitru Buzatu excluderi PSD prostie orgoliu partide.jpg

Dumitru Buzatu nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/PSD Vaslui)
Dumitru Buzatu nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/PSD Vaslui)

PSD trebuie să dea dovadă de înțelegere față de parlamentarii bolnavi, care au lipsit de la ședința în care ar fi trebuit votată moțiunea de cenzură, declară la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. El afirmă că excluderile imediate și reacțiile de orgoliu nu fac bine partidelor, mai ales înainte de alegeri. Moțiunea nu a mai ajuns să fie votată luni, din lipsă de cvorum.

Dumitru Buzatu spune că PSD a întârziat prea mult depunerea moțiunii de cenzură: ”Cred că a întârziat foarte mult cu depunerea acestei moțiuni de cenzură și mai mult decât atât, am afirmat în repetate rânduri că Guvernul Orban nu trebuia votat”.

Liderul PSD Vaslui nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură: ”Mai întâi, trebuie să stăm de vorbă cu oamenii, să vedem din ce motiv nu au fost prezenți (...). Dacă erau bolnavi și erau într-o situație extraordinară, cred că trebuie să manifestăm înțelegere față de oamenii aceștia. Dacă au fost unele cazuri în care oamenii au plecat din partid, se gândiseră să se ralieze la alte formațiuni politice, atunci trebuie să avem un anumit comportament. Dacă au fost situații din acestea de excepție, o boală, deplasare într-un loc din care nu s-a putut întoarce la timpul potrivit, față de aceștia trebuie să dăm dovadă de înțelegere, trebuie să judecăm de la caz la caz”.

Întrebat dacă PSD ar trebui să nu se grăbească în privința excluderilor, după eșecul moțiunii de cenzură, Dumitru Buzatu a răspuns: ”E o prostie, nici un partid nu ar trebui să se grăbească foarte tare cu excluderile, până când nu găsește motivația adevărată a unui gest pe care unul dintre membrii partidului respectiv, cu atât mai mult cu cât e vorba de parlamentari, l-a făcut. Trebuie să fim foarte atenți cu oamenii (...). Excluderile imediate, reacțiile acestea de orgoliu nu fac bine partidelor și lucrul acesta cu atât mai mult cu cât ne apropiem de o perioadă electorală, în care de preferat ar fi pentru partide să fie stăpâne pe situație, să nu semene confuzie în rândul propriilor membri și să nu ia măsuri pripite”.

 
Dumitru Buzatu, despre excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură