Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcia anunță arestarea unui lider important al ISIS

terorist_isis_turcia.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter

Autoritățile turce l-au arestat, mați, pe unul din liderii Statului Islamic din țară, anunță ministrul de Interne Suleyman Soylu.

Este vorba de Mahmut Ozden, considerat a fi unul dintre „emirii” organizației teroriste. Acesta a fost arestat datorită informațiilor obținute în urma unei razii care avut săptămâna trecută în Istanbul.

Ministrul de Interne turc a declarat că polițiștii au recuperat totodată „planuri importante”, printe care se numără comploturi pentru răpiri de politicieni turci și planuri ale unor atacuri asupra unor afaceri importante.

Comandamentul Statelor Unite pentru Europa raporta luna trecută că Turcia rămâne însă „o platformă de facilitare majoră” pentru organizația teroristă, mai ales „pentru a facilita transferurile de bani”.

Tot raportul armatei americane precizează, totuși, că forțele de securitate turce și-au „intensificat în trimestrul acesta operațiunile contra Statului Islamic”.

Amintim, ISIS a revendicat mai multe atacuri teroriste în Turcia, cum ar fi cel din urmă cu trei ani, dintr-un club de noapte din Istanbul, în care care 39 de persoane au fost ucise și alte câteva zeci rănite.