Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu, candidat USR PLUS la Primăria Cluj-Napoca: Este timpul desprinderii de epoca Boc

Emanuel Ungureanu certificat Covid antivaccinist.jpg

Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)
Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)

Problemele orașului Cluj-Napoca sunt imense în zona de trafic, declară la RFI candidatul USR PLUS la Primăria municipiului, Emanuel Ungureanu. El mai spune că există o problemă uriașă cu locurile în creșe.

Emanuel Ungureanu atrage atenția asupra traficului din Cluj-Napoca: ”Dincolo de zona centrală, modernizată, care arată foarte bine și este apreciată de turiști, problemele Clujului sunt imense în zona de trafic. Avem un trafic foarte poluant, foarte puțin fluid, avem probleme foarte mari de organizare a transportului, avem încă foarte mult transport diesel, avem probleme foarte mari spre ieșirea înspre Oradea, putea fi făcută o legătură mai bună, printr-o linie de tramvai, încă din anul 2017-2018, un proiect refuzat de primăria Cluj-Napoca, ce putea fi finanțat din fonduri europene”.

Candidatul la Primăria orașului Cluj-Napoca spune că ”o altă problemă foarte importantă sunt construcțiile haotice. Avem foarte multe blocuri printre case, foarte multe străzi de pământ, foarte mult gunoi în cartiere, nu există colectare selectivă la Cluj-Napoca”.

Emanuel Ungureanu mai subliniază că ”în Cluj-Napoca nu s-a construit un spital în ultimii 30 de ani. Avem medici extraordinari, care lucrează în spitale mai vechi de 150 de ani (...). Avem o problemă uriașă cu locurile în creșe. Sunt peste 1.600 de familii de clujeni, care în fiecare an caută un loc în creșă, fără speranță”.

El crede că ”după epoca Funar, sigur, domnul Boc a părut o lumină, însă acum, comparând nivelul de trai al unor cetățeni din estul dezvoltat al Europei sau din vestul mai puțin dezvoltat, Cluj-Napoca cu bugetul lui ar trebui să aibă privirea spre vest, nu spre sud. Există obsesia comparației între Cluj și București, care nu favorizează nici un oraș (...). Este timpul desprinderii de epoca Boc și să intrăm într-o administrație care să fie cu adevărat smart și în care cetățeanul să conteze”.

 
Emanuel Ungureanu, despre candidatura sa la Primăria municipiului Cluj-Napoca