Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Americanii cred că Biden este mai sănătos mental decât Trump

trump_biden.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Televiziunea americană conservatoare „Fox News" a prezentat primul sondaj național asupra intenției de vot la alegerile prezidențiale din Statele Unite, cotându-l pe democratul Joe Biden cu un avans de 5 puncte în fața președintelui republican Donald Trump.

Alegătorii au încredere mai mare în Trump decât în contracandidatul său într-o singură privință: economia.

Acest sondajul îl cotează pe Biden cu 51% din intențiile de vot, versus 46% pentru Trump și arată că americanii au încredere mai mare în candidatul democrat în probleme legate de inegalitatea rasială (+12%), gestionarea pandemiei (+8%), sistemul de sănătate (+8%), imigrație (+7%), poliție și justiție (+7%).

Joe Biden reușește să îi ia fața președintelui republican și în privința menținerii „legii și ordinii”, actuala temă de campanie a lui Trump (+2%).

Tema de atac des folosită de campania lui Trump și susținătorii președintelui în exercițiu vizează faptul că Biden, în vârstă de 77 de ani, n-ar face față mintal funcției de președinte

Alegătorii nu sunt de accord, potrivit sondajului Fox News, unde 51% din respondenți au răspuns că Joe Biden „are soliditatea mintală pentru a exercita eficient funcția de președinte”, doar 47% considerând același lucru despre Donald Trump.

Tot 51% din persoanele intervievate au răspuns că nu cred că Trump are soliditatea mintală pentru a fi președinte, în timp ce 45% au declarat lucrul respectiv despre Biden.

Aversarul său l-a depășit pe Donald Trump și în percepția asupra compasiunii necesare pentru a exercita eficace mandatul, 62% din respondenți afirmând că Biden trece testul de empatie, în timp ce 54% afirmă despre Trump că nu are suficientă compasiune.

În fine, Joe Biden îl conduce cu 13 puncte pe președintele republican și în privința percepției asupra abilității de a uni țara, în pofida diferențelor politice, însă 51% din respondenți au declarat că îl văd pe Trump drept câștigător al alegerilor programate peste o lună și jumătate.