Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia împrumută Belarus cu 1,5 miliarde de dolari, anunță Vladimir Putin

lukashenko_putin.jpg

Alexandr Lukașenko și Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
arhiva AFP via france24

Rusia va împrumuta Belarus cu 1,5 miliarde de dolari, a comunicat președintele rus, Vladimir Putin, la finalul discuţiilor cu omologul lui de la Minsk, Alexandr Lukaşenko, purtate în staţiunea Soci, de la Marea Neagră.

Liderul suprem de la Kremlin - Vladimir Putin, a declarat luni că Rusia a convenit un împrumut de 1,5 miliarde de dolari cu țara vecină.

Conform ştirilor difuzate de presa rusă, Putin a spus că propunerea lui Aleksandr Lukaşenko de a realiza reforma constituţională este logică şi oportună.

A fost prima întâlnire dintre cei doi, după alegerile prezidenţiale din Belarus din 9 august, iar la finalul discuțiilor, Putin a mai spus că poporul din Belarus ar trebui să rezolve criza fără interferenţe străine, relatează agenția Reuters.

Tot presa rusă scrie că autorităţilor belaruse au nevoie de aceşti bani pentru a menţine stabilă moneda naţională, mai ales după ce belaruşii au început să cumpere masiv valută străină şi să-şi retragă banii din bănci.

Preşedintele Alexandr Lukaşenko se află în Rusia, în staţiunea Soci, pentru a-i cere ajutorul lui Vladimir Putin.

Amntim, acasă, Lukashenko se confruntă cu o opoziție fără precedent. Sute de mii de cetățeni îi cer demisia, din cauza suspiciunii că a fraudat alegerile de luna trecută.