Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Fifor, candidat PSD: Arad e un oraș cu ștaif, dus într-o zonă gri de administrația Falcă

mihai_fifor_arad_staif_falca_zona_cenusie.jpg

Mihai Fifor vrea să fie primarul Aradului (Sursa foto: Facebook/Mihai Fifor)
Mihai Fifor vrea să fie primarul Aradului (Sursa foto: Facebook/Mihai Fifor)

Social-democratul Mihai Fifor candidează la Primăria Arad din partea Platformei Social-Liberal Creștine, formate din PSD, ALDE și PNȚCD. El respinge la RFI criticile adversarilor politici, care îl acuză că a fost omul lui Dragnea sau cel care căra poșeta Vioricăi Dăncilă.

Mihai Fifor critică fosta administrație Falcă din Arad: ”S-ar putea spune că zona de vest a României în general a fost o zonă în care PSD nu a excelat, cel puțin în ultimii ani, o zonă orientată mai degrabă către liberalism (...). Aradul, un oraș absolut minunat, a fost condus în ultimii 16 ani de Gheorghe Falcă și pot spune fără nici un fel de rezervă că a fost o administrație care a lăsat foarte mult de dorit (...). E nevoie de o modernizare rapidă a Aradului și de readucerea acestui oraș acolo unde a fost întotdeauna, nu doar în mentalul arădenilor, ci în mentalul celor de pe zona de vest a României”.

Întrebat cât contează în cursa electorală din Arad faptul că a fost un reprezentant important al epocii Dragnea din istoria recentă a PSD, social-democratul a răspuns: ”Se și induce această idee în discursul opozanților noștri politici, al lui Gheorghe Falcă și al echipei sale. A fost o principală direcție de atac în ceea ce privește lupta politică pe care o ducem aici, la Arad. A căutat Gheorghe Falcă să imprime ideea aceasta că Mihai Fifor nu este arădean, deși sunt arădean get-beget, că Mihai Fifor este omul lui Dragnea, că este cel care a cărat poșeta Vioricăi Dăncilă, genul acesta de stereotipii pe care încearcă să le contureze Gheorghe Falcă, dar lucruri care în principiu nu au nici un fel de acoperire. Evident că vin dintr-o echipă guvernamentală social-democrată și nu am să mă dezic niciodată de social-democrație”.

 

”Arad, un oraș cu ștaif, dar cenușiu”

 

Candidatul spune că Aradul este descris ca un oraș cu ștaif, dar gri și fără suflet: ”Mă doare că arădenii au început să privească din ce în ce mai mult către Oradea (...). Un oraș cu ștaif, un oraș cu pedigree este Aradul. Din păcate, anii aceștia de administrație Falcă au dus Aradul într-o zonă cenușie, într-o zonă gri. Am făcut mai multe sondaje de opinie, am făcut mai multe discuții cu arădenii și s-a desprins o idee, la întrebarea dacă ar fi să descrie Aradul într-un singur cuvânt, cum ar fi Aradul acesta și cuvântul a fost îndeobște cenușiu, gri, un oraș fără suflet”.

Mihai Fifor precizează că dacă ajunge primar, va construi un spital municipal modern, va reabilita Cetatea Aradului, ca să redea orașului ”alura de oraș turistic”, va amenaja un Aqua Park modern și va umbla la zona de fiscalitate, pentru că Aradul are taxe prea mari, în opinia sa.

Mihai Fifor, despre candidatura sa la Primăria Arad