Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan o dă în judecată pentru calomnie pe Gabriela Firea

Candidatul independent la Primăria Bucureștiului - Nicușor Dan, anunță ca va intenta un proces civil împotriva primarului în funcție Gabriela Firea, pentru calomnie și afirmații calomnioase.

Nicușor Dan consideră că Gabriela Firea a făcut afirmații calomnioase la adresa sa și va trebui să răspundă.

„A spus despre mine, explicit, că am luat bani pentru a ajuta cetățeni în diferite chestiuni. (…) Înțeleg că ea nu poate să conceapă ca cineva să-și dedice 15 ani din viață ca să apere niște principii, niște oameni împotriva abuzurilor autorităților. Nu poate să înțeleagă, pentru că nu e în sistemul ei de valori că cineva poate să doneze din banii lui, gratuit, pentru o cauză”, a spus Dan.

Acesta a susținut că atunci când cineva face afirmații mincinoase despre altcineva trebuie să plătească.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie și afirmații calomnioase primarului PSD Gabriela Firea”, a precizat Nicușoar Dan.

Acesta a menționat că are obligația să apere reputația sa și a colegilor săi din „Salvați Bucureștiul”, care au făcut muncă voluntară 15 ani.

„Mai am obligația să apăr spațiul public de dejecții revărsate de un contracandidat politic”, a concluzionat Nicușor Dan.

Amintim, acuzațiile Gabrielei Firea au pornit de la o înregistrare cu o discuție între Cristian Zărescu - consilierul primarului PSD al sectorului 4, și Nicușor Dan.

În acel dialog este vorba despre demolarea unui restaurant din Parcul Orășelul Copiilor, deținut de Mihai Mitrache, caz în care Nicușor Dan l-a acuzat pe primarul Sectorului 4 că demolează ilegal construcția unde ”funcționa un restaurant și locuința unei familii cu copii”, înainte ca instanța să se pronunțe definitiv.

Nicușor Dan se aude spunând că Mitrache este „dispus la dialog” și că are „disponibilitatea de a-și retrage plângerile”.

Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicușor Dan de trafic de influență:

„Domnule candidat, raspundeti concret! Cati bani ati luat de la interlopul Mitrache zis Caine, ca sa-l aparati, desi toate documentele si deciziile in instanta arătau ca a comis o ilegalitate?”, a scris contracandidata lui Nicușor Dan pe pagina ei de Facebook.