Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cosette Chichirău, candidata USR PLUS la Primăria Iași: PNL a făcut alegeri dubioase/Vrem să plantăm zece mii de arbori

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Iașiul este cel mai poluat oraș din România, declară la RFI candidata USR PLUS la Primărie, Cosette Chichirău. Ea își propune să planteze zece mii de copaci, dacă ajunge primar și să reducă traficul, care e sufocant, în opinia sa.

Cosette Chichirău acuză PNL-ul că a făcut unele alegeri ”dubioase”, motiv pentru care colaborarea cu USR PLUS nu a fost posibilă în toată țara, după modelul Bucureștiului.

Candidata spune că orașul Iași nu arată cum ar trebui: ”Municipiul Iași este dominat de construcții haotice. Din punct de vedere urbanistic, este neplăcut. Primarul actual a încercat să acopere acest haos și mafia imobiliară cu gazon. A pus destul de mult gazon în Iași, astfel încât oamenii să fie mulțumiți că s-a mai făcut ceva, dar problema principală este că de fapt acest gazon nu-l ajută decât pe el, din punct de vedere electoral. Iașiul este cel mai poluat oraș din România și pentru a elimina poluarea avem nevoie să plantăm copaci, nu să punem gazon”.

Ea atrage atenția că ”traficul în Iași este sufocant. Oamenii stau peste o oră să-și ducă copiii la școală și să ajungă la serviciu, nu au opțiuni. Deci în primul rând, trebuie să construim câteva parcări în centru, în cartiere și la marginea orașului. Apoi, ne trebuie transport public și o bandă unică dedicată, ca să ai cu ce să ajungi în oraș atunci când îți lași mașina acasă sau într-o parcare. Ne propunem de asemenea transport școlar dedicat (...). Apoi, vrem să plantăm zece mii de arbori în Iași”.

 
Cosette Chichirău, despre candidatura sa la Primăria municipiului Iași