Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan la RFI, despre atacurile PSD: Am deranjat corupția care patronează Capitala

Exclusivitate Nicusor Dan Marcel Ciolacu transport public Firea.jpg

Nicușor Dan acuză moștenirea lăsată de Gabriela Firea la PMB
Nicușor Dan acuză moștenirea lăsată de Gabriela Firea la PMB
Sursa imaginii: 
Arhiva RFI

Candidatul la Primăria Capitalei Nicușor Dan declară la RFI că nu are nici o legătură cu omul de afaceri pentru care a intervenit în relația cu municipalitatea bucureșteană, legat de demolarea unui imobil din Parcul Orășelul Copiilor. ”Pur și simplu, un om abuzat a venit la mine și l-am ajutat și ca deputat și prin intermediul Asociației Salvați Bucureștiul. Asta este tot”, spune candidatul independent susținut de PNL și USR PLUS.

Nicușor Dan răspunde PSD-ului, care a depus o plângere penală împotriva sa: ”Este o plângere penală la DNA, am anunțat public că voi face pentru toate persoanele care au făcut acea plângere, plângere penală, la rândul meu, pentru denunț calomnios (...). Pe cazul despre care s-a tot vorbit în mod excesiv, spun eu, e o chestiune foarte clară. S-a comis un abuz de către Primăria Sectorului 4, care a demolat o proprietate, fără să aibă acest drept, fapt pe care l-a constatat în mod definitiv Curtea de Apel București. Acest cetățean abuzat, nu contează ce face el, oricine are dreptul la justiție, cu acest cetățean abuzat m-am dus la Avocatul Poporului, care nu a preluat cazul, apoi m-am dus la Primăria Sectorului 4, care a refuzat să vadă că are dreptate și apoi, prin intermediul Asociației Salvați Bucureștiul am făcut o cerere de intervenție în dosarul în care el cerea oprirea procesului de demolare. Am câștigat, dar tot s-a demolat. Deci nu există o legătură a mea cu acea persoană, pur și simplu, un om abuzat a venit la mine și l-am ajutat și ca deputat și prin intermediul Asociației Salvați Bucureștiul. Asta este tot”.

 

Ce îl deranjează pe Nicușor Dan?

 

Candidatul se arată deranjat de mediatizarea excesivă a acestui caz de către unele trusturi de presă: ”Ce mă deranjează pe mine este că în spațiul public se vorbește excesiv de această chestiune și sunt întregi trusturi de presă, zeci de jurnaliști care nu vorbesc o secundă de afacerea Parcul Verdi, unde s-a plătit de zece ori mai mult, 50 de milioane de euro, față de cât făcea terenul, nu vorbesc de afacerea achiziției celor 100 de tramvaie, cu 140 de milioane de euro, nu vorbesc de PUZ-urile de Sector, prin care 400 de hectare de spații verzi devin construibile (...), nu vorbesc de angajările din Primăria Capitalei, unde vedem zeci de persoane angajate doar pe baza relațiilor personale cu familia Pandele-Firea”.

La remarca jurnalistului că a dat muniție PSD-ului în plină campanie electorală și că a fost acuzat de unii comentatori de naivitate politică, Nicușor Dan a afirmat: ”În plan politic, eu sper și sunt optimist că bucureștenii vor înțelege, mai ales când vor vedea dezlănțuită această întreagă mașinărie de propagandă, că am deranjat corupția care există la nivelul administrației publice din București. Eu cred că bucureștenii o să știe să facă diferența între ce se spune despre mine și toată această mașină de corupție care patronează Bucureștiul”.

 
Nicușor Dan, despre scandalul în care este implicat