Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Băsescu se recunoaşte învins înaintea alegerilor pentru Capitală: „Şansele mele sunt minime”

Fostul președinte al Românie, acum europarlamentar şi candidat al PMP la Primăria Generală a Capitalei, a declarat pentru o publicaţie online că are şanse minime de a câştiga alegerile la 27 septembrie.

Traian Băsescu a declarat că el vrea să câştige doar respect, chiar dacă ştie că va pierde confruntarea, și de aceea persistă să candideze la Bucureşti, deși este politicianul care nu a suferit niciodată o înfrângere electorală:

„Foarte mulţi m-au întrebat asta. Nu e un risc, ştiu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am şansa votului pe om din 2000. Acum bucureştenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci şansele mele sunt minime. Dar pot să câştig respect prezentându-mă ca un profesionist”, a declarat fostul președinte al țării.

Amintim, în ultima săptămână de campanie, Traian Băsescu a schimbat tactica şi îşi justifică candidatura prin rolul său de a crea probleme PNL şi USR, dacă ar pierde alegerile Nicuşor Dan, candidat independent, susţinut de cele două partide.

Băsescu, a preconizat și că Alianţa PNL – USR-PLUS este pe punctul de a pierde alegerile în Capitală.

În plus, el a lansat un atac la adresa premierului Ludovic Orban.

Conform unui sondaj prezentat sâmbătă de Nicuşor Dan, Traian Băsescu ar avea doar 9%, iar distanţa dintre primii doi clasaţi: el și Gabriela Firea, este mai mică de 2%, ceea ce înseamnă că dreapta va pierde prin prezenţa fostului președinte și primar la alegerile de duminica următoare.