Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aleksei Navalnîi își va face recuperarea medicală tot în Germania

navalnii_spital_germania.jpg

Navalnîi
Sursa imaginii: 
france24.fr

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, victimă a unei tentative de otrăvire, nu se va întoarce în țara sa, anunță purtătorul lui de cuvânt, care adaugă și că recuperarea medicală se va desfășura tot în Germania și va mai dura câteva săptămâni.

Tratamentul de recuperarea lui Navalnîi va dura „încă mult timp” în Germania, a dezvăluit purtătorul său de cuvânt, referindu-se la „săptămâni” de îngrijire în spital:

„Este logic, perioada de convalescenţă a lui Alexei Navalnîi va dura mult. El rămâne în Germania pentru moment, urmând să fie recuperat acolo. În mod clar nu este o chestiune de câteva zile şi probabil nici măcar câteva săptămâni", a spus Kira Iarmych, citată de Le Figaro.

Navalnîi a povestit pe reţelele de socializare despre revenirea sa la viaţa obișnuită:

„Planul este întotdeauna simplu: consult un fizioterapeut în fiecare zi. Poate un centru de reabilitare. Stau pe un picior. Recâştig controlul deplin al degetelor mele. Păstrez echilibrul”, a scris el pe Instagram.

Amintim, trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că Navalnîi, cel mai dur critic al lui Putin, a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică.

De asemenea, capitalele occidentale i-au solicitat Rusiei să explice această situaţie şi să investigheze, însă Moscova a respins toate acuzaţiile.

Aleksei Navalnîi a fost externat marţi din spitalul „Charité” din Berlin, unde a fost tratat timp de o lună.

La aflarea veştii, Kremlinul i-a transmis că este „liber” să se întoarcă în Rusia oricând va dori.