Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Peste 43.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru ziua alegerilor

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 43.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri, pentru ziua alegerilor locale. 

Dintre cei chemați la muncă, peste 20.000 vor fi responsabili cu menținerea ordinii publice, la cele 18.794 de secții de votare.

„Pentru ziua alegerilor, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 43.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri. Dintre aceștia, 20.243 vor fi responsabili cu menținerea ordinii publice la cele 18.794 de secții de votare. Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții”, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Oficialul MAI precizează că o atenție deosebită a fost acordată localităților în care au fost semnalate anumite riscuri, în urma evaluărilor făcute de specialiștii ministerului:

„Vă reamintesc că MAI a modificat reglementările privind acordarea vizelor de reședință, iar la nivel național au fost derulate activități în teren pentru verificarea respectării condițiilor de acordare a acestora. Precizez că în ziua votului vor fi organizate filtre rutiere în întreaga țară pentru a preveni așa-zisul turism electoral”, a adăugat Monica Dajbog.