Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministerul de Interne cere prelungirea votării după ora 21:00, în anumite secții

Ministerul Afacerilor Interne a cerut printr-o notă adresată Biroului Electoral Central (BEC), prelungirea votării după ora 21:00, în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19.

UPDATE: Solicitarea Ministerului Afacerilor Interne de prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă de Biroul Electoral Central.

Conform MAI, prelungirea votului după ora 21:00 se va face acolo unde vor fi persoane în apropierea secțiilor, care vor dori să voteze.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să îşi exercite dreptul de vot”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

În adresa înaintată BEC, este precizat faptul că solicitarea vine după ce în mass-media au apărut informaţii referitoare „la unele situații punctuale existente la nivelul secțiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei COVID-19”.