Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Firea, despre rezultatele exit-poll : Nu sunt cifre oficiale, sunt cifre ale unor sondaje de opinie

ong_gabriela_firea_taxa_oxigen_dezastru_comunicare_publica.jpg

Gabriela Firea la sediul Asociatiei Municipiilor din Romania (2019)
Image source: 
ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea a făcut primele declarații după exit-poll-ul care l-a dat câștigător în bătălia electorală pe Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL-USR-PLUS . "Dimineață pe la 4-5 vom ști rezultatul real, cifrele de la exit poll nu sunt oficiale", a spus Gabriela Firea, într-un video postat pe pagina sa de socializare. 

“Cu puțin timp în urmă s-a încheiat votul și începe numărătoarea.  Dimineață vom ști rezultatul real al alegerilor.  Orice cifre care se anunță în această seară, rezultate ale unor exit-poll-uri, sondaje de opinie, nu sunt oficiale. Le luăm ca atare, dar nu înseamnă că avem în această seară învinși și învingători. Le transmit colegilor din toată țara să aibă grijă la numărătoarea voturilor, pentru că asta înseamnă democrația. Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine”, a spus Gabriela Firea, într-o filmare postată pe Facebook.

 

 

"Cred că trebuie să mă mai nasc o dată să fac o astfel de campanie urâtă, degradantă, care nu face cinste nimănui. Eu m-am axat doar pe prezentarea a situației primăriei cum am preluat-o, ce am reușit să rezolv și ce ar urma în anii următori. Sunt convinsă că românii din București vor ști să ne analizeze pe fiecare cu multă corectitudine. (…)Ar merita un premiu candidatul dreptei pentru locul întâi la manipulare. De mâine trebuie să mă duc din nou la muncă, iar în caz contrar sunt același om demn și implicat.", a mai spus Gabriela Firea. 

Nicușor Dan este noul primar al Bucureștiului, potrivit exit-poll-ului realizat de CURS Avangarde în București. Nicușor Dan a câștigat 47,2% din voturi, față de Gabriela Firea, doar 39%, potrivit exit-poll CURS-Avangarde pentru 19h30.