Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul din Sângeorz-Băi, care și-a umilit fetița, reales. A petrecut cu artificii și sute de oameni

primar.jpg

Primarul reales al localităţii Sângeorz Băi, Traian Ogâgău
Sursa imaginii: 
Facebook/Traian Ogâgău

Primarul localităţii Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a câştigat încă un mandat, anunţul fiind făcut pe pagina sa de Facebook. Edilul reales a petrecut alături de sute de localnici cu muzică populară și artificii. Primarul este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce un video în care acesta își umilește fiica minoră, ținând-o la perete, în genunchi, dezbrăcată și cu mâinile ridicate, a fost dat publicității săptămâna trecută.

Traian Ogâgău  a transmis live pe Facebook petrecerea pentru câștigarea unui nou mandat, cu muzică, focuri de artificii și sute de susținători.

 

În filmarea postată se văd zeci de persoane aflate în interiorul primăriei, majoritatea fără mască de protecție. Alte câteva sute de localnici s-au strâns în fața primăriei. Oamenii aplaudau, îi scandau numele, ascultau muzică popular şi dansau, fără a respecta nicio măsură de distanţare fizică sau de protecţie sanitară. Cum mulți dintre aceștia, primarul reales s-a sărutat și îmbrățișat.

Astăzi este o nouă zi istorică pentru oraşul nostru. Vreau să felicit toţi competitorii şi să le transmitem să le fie ruşine pentru campania pe care au făcut-o şi pentru modul mârşav. Tot ce a fost mai greu a trecut, rezultatele finale încă nu le ştim, dar un lucru este clar: Am reuşit împreună”, a declarat primarul, în uralele mulţimii.

Primarul Traian Ogâgău este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului, pentru că şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea, ţinând-o dezbrăcată, în genunchi. 

După ce videoclipul a ajuns în spațiul public, primarul din Sângeorz-Băi a postat un mesaj video pe Facebook în care susține că, „cine cruță nuiaua își urăște fiul”.

Îi iubim când ne fac bucurii dar și când mai greșesc, însă NIMENI, dar NIMENI nu se poate băga în viața nimănui să ne spună cum să îi creștem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greșesc”, a spus pe Facebook Traian Ogâgău.

Potrivit G4Media, "Traian Ogâgău are deja două condamnări la activ, ambele în primă instanță, în urma cărora a fost exclus din PNL în martie 2020. Prima sentință a venit în februarie 2020, când Judecătoria Năsăud l-a condamnat la un an de închisoare pentru favorizarea unor persoane, potrivit G4Media. Magistrații i-au interzis și dreptul de a fi ales timp de trei ani. A doua condamnare a venit în luna iulie 2020, când Judecătoria Năsăud a pronunțat în primă instanța o sentință de un an de închisoare cu suspendare. Ogâgău a refuzat să fie testat pentru a i se determina alcoolemia în timpul unui control în trafic chiar în orașul pe care îl conduce ca primar."

Partidul Național Liberal s-a delimitat de primar. Șeful PNL, Ludovic Orban, spunea că este împotriva oricărui comportament agresiv, cu atât mai mult față de un minor, și precizează că Traian Ogâgău a fost primar liberal, dar că nu mai este candidatul PNL la primărie. Același lucru a fost anunțat și de PNL Bistriţa Năsăud într-un comunicat de presă. Totuși, duminică seară, Partidul Național Liberal- Filiala Sângeorz-Băi a distribuit pe pagina sa oficială de Facebook videoclipul cu transmisiunea live a lui Traian Ogâgău de la petrecerea organizată în cinstea câștigării unui nou mandat.