Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Robu pierde Timișoara. Dominic Fritz de la USR va fi viitorul primar

robu.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România/Otilia Ghițescu

Nicolae Robu și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Dominic Fritz, candidatul USR PLUS. Liberalul spune că diferența este surprinzător de mare și crede că „dezvoltarea în forță” pe care a propus-o nu mai este pe placul timișorenilor.

După numărătoarea paralelă a 15% din voturile timișorenilor, primarul în funcție Nicolae Robu și-a recunoscut înfrângerea.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete!”, a spus Robu.

Dominic Fritz le-a vorbit timișorenilor, adunați în număr mare pentru a-i ura succes, după ce primarul în funcție, Nicolae Robu a declarat că a fost învins la scor.

„De azi ștergem cuvintele <nu se poate> din vocabularul Timișoarei. De azi nu ne mai lăsăm paralizați de frică că suntem singuri în bula noastră, pentru că nu mai suntem doar o bulă suntem o comunitate. O comunitate de timișoreni care împărtășește aceleași valori și aceeași viziune. Dragi timișoreni, mulțumesc! Timișoara astăzi a scris istorie, Timișoara astăzi a înfăptuit o nouă revoluție. Astăzi Timișoara încheiat definitiv perioada de tranziție de 30 de ani după căderea comunismului. E o onoare foarte mare pentru mine că m-ați ales primarul vostru, un om care a venit pentru prima dată aici în 2003, care nu vorbeam niciun cuvânt în română, pentru prima dată ați scris istorie: ați ales pentru prima dată un primar care nu s-a născut în România, care nu are rude din România”, a spus Dominic Fritz.

Dominic Fritz este cetățean german, venit în România în 2003, și a candidat din partea USR PLUS la Primăria Timișoarei.

Dominic Fritz are 37 de ani, este născut în Germania. Are o licență în Științe Politice și Administrative, la Universitatea din Konstanz, Germania și un masterat în Studii de Post-Conflict, la Departamentul de Științe Politice, Universitatea din York, din Marea Britanie. Fritz a fost consilier personal al fostului președinte german Horst Köhler din 2013 până în 2016, iar din 2016 până în 2019, șef de Cabinet al fostului președinte german Horst Köhler.