Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan câștigă alegerile. Bătălia pentru Primăria Capitalei abia acum începe.

nicusor_dan.jpg

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Sursa imaginii: 
www.facebook.com/nicusordan

Nicușor Dan câștigă alegerile dar va începe abia acum bătălia pentru Primăria Capitalei, o instituție falimentară și căpușată de ani întregi. Va putea candidatul independent să destructureze rețeaua de interese din municipalitate, ce va face cu societățile comerciale înființate sub mandatul Gabrielei Firea despre care s-a spus că sunt ilegale și că fac municipalitatea și mai puțin transparentă? Vor avea bucureștenii apă caldă și o infrastructură eficientă și nu în ultimul rând unde e locul dezvoltatorilor imobiliari într-un oraș modern și civilizat? 

 

Greul abia acum începe, apreciază Otilia Nuțu, analist de politici publice la Expert Forum care crede că Nicușor Dan trebuie să pornească la drum în fruntea primăriei generale transparent și organizat.

“În primul rând trebuie tăiate toate cheltuielile inutile. Nu avem nevoie de beculețe și iepurași sau alte zdrăngănele de tablă. Sau toate aceste proiecte complet inutile cum a fost Pasajul Ciurel care nu duce nicăieri. Deci trebuie curățate aceste proiecte și cheltuieli care nu aduc un beneficiu real. După care trebuie făcut un plan foarte clar să vedem exact pe ce venituri se bazează Bucureștiul, ce cheltuieli pot fi reduse și care ar trebui să fie continuate pentru că sunt importante și eficiente. E foarte important acum, mai ales că la sfârșitul anului se termină perioada în care se mai pot încheia contracte pe fonduri europene, să vedem care este stadiul acelui proiect pentru termoficarea din București. Inclusiv pentru programele acestea complicate cum ar fi refacerea infrastructurii, de căldură, de transport public, trebuie făcute publice toate contractele acestea astfel încât lumea să vadă că realmente se și lucrează.“

Gabriela Firea și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Nicușor Dan. Ea spune că nu are ce să își reproșeze pentru rezultatul din București și dă vină pentru eșec pe lipsa unei alianțe cu partidele de centru stânga.

 

 

 
Otilia Nuțu, analist de politici publice la Expert Forum