Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Acuzații grave de fraudă electorală la București, la sectoarele 1 și 5

bec.jpg

Image source: 
Facebook

Deputatul Claudiu Năsui, alături de candidatul PNL Cristian Băcanu, explică modul în care ar fi fost furate voturile PNL și USR PLUS, prin date greșite introduse de la secțiile de votare în aplicația Biroului Electoral Central, susține „G4Media”.

Aceste surse din BEC au declarat pentru „G4Media” că multe date greșite ar fi fost introduse de la sectiile de votare în aplicația Biroului Electoral Central, și toate solicitările de la birourile de circumscripție de pe ordinea de zi de luni au fost pentru remedieri ale datelor.

BEC a trimis problema la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru rezolvare, in baza art. 9 din legea 135/2020.

De asemenea, Cristian Băcanu, candidatul PNL susținut de USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, și deputatul USR Claudiu Năsui, au adus noi acuzații de fraudă electorală în sectoarele 5, respectiv 1.

Cristian Băcanu a scris pe Facebook că există dovezi pentru modul în care au fost furate circa 90 de voturi PNL de la consiliul local:

”Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, susține Băcanu.

Pe de altă parte, Claudiu Năsui a transmis că există dovezi pentru cum au fost furate voturile USR-PLUS și a dat exemplul secției 127:

”Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS. Echipele noastre lucrează acum să depistăm toate fraudele. Sunt acum cu colegii de la Sector 1 în fața Biroului electoral Sector 1. Sunt alte 9 secții în care nu iese cheia de control. Acum avem o idee mai clară unde s-a dus diferența dintre exit-poll și rezultatele de azi”, susține Năsui.

În același timp, Poliția face cercetări după ce un individ din Sectorul 1, implicat în numărarea voturilor, a fost prins asupra sa peste 100 de procese verbale completate și ștampilate, apoi a fost dus la audieri:

”Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a transmis Poliția Capitalei.

Conform unor surse din poliție, ar fi vorba despre Sorin Cătălin Tomescu, un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1:

”Au avut diverse tactici de tergiversare azi noapte, că nu merg tabletele să introducă în aplicație PV-urile finale, ca să încerce să substituie PV-urile (procesele verbale – n. red.) numărate în secție cu cele falsificate de ei”, a explicat pentru „G4Media.ro” unul dintre membrii USR Plus în Biroul Electoral al Sectorului 1.

Să mai spunem că într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand - prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe adversarul ei - Dan Tudorache, că a încercat să falsifice rezultatele scrutinului:

”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu aujutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”, spune Clotilde Armand.

Amintim, suspiciunile de fraudare a votului pentru Primăria Sectorului 1 vin după ce Dan Tudorache, primarul PSD în funcție, a anunțat că ar fi câștigat alegerile cu 200 de voturi în fața lui Clotilde Armand, deși sondajul exit-poll o dădea duminică seară lideră pe candidata Alianței USR-PLUS și PNL, cu un avans de 11,5% în fața lui.