Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Preda demisionează din partidul condus de Dacian Cioloș

cr_preda.jpg

Image source: 
Facebook / Cristian Preda

Fostul europarlamentar Cristian Preda şi-a anunţat marţi demisia din PLUS, partidul condus de Dacian Cioloş, după ce a fost ales decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

”Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid. Am fost ales decan al Facultății de Științe Politice al Universității București şi mi s-a reproşat că sunt afiliat la Plus. Reproşul e îndreptăţit. Deşi nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar şi nici nu am impus o logică partizană administrării facultăţii, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituţii de educaţie şi - simultan - să fiu parte a unei organizaţii care-şi propune să ia puterea. Cu atât mai puţin atunci când instituţia respectivă e o facultate de ştiinţe politice. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloş”, a scris Preda pe contul său de Facebook.

La sfârşitul lui ianuarie 2019, Cristian Preda, la acel moment, europarlamentar, anunţa că, la invitaţia lui Dacian Cioloş, a aderat la PLUS, dar că că nu va mai candida la alegerile pentru Parlamentul European.

Cristian Preda a fost consilier de stat al preşedintelui Emil Constantinescu, secretar de stat în MAE, apoi consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, a intrat în  PDL şi a candidat la alegerile europarlamentare, devenind eurodeputat pentru un mandat de 5 ani. În 2014 a intrat în PMP şi a fost ales eurodeputat din partea acestui partid. A fost exclus din PMP câteva luni mai târziu, potrivit news.ro.