Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nereguli la alegeri, în Sectorul 6. În dreptul cui erau trecute unele voturi pentru Nicușor Dan?

Nereguli alegeri Sector voturi Nicusor Dan.jpg

Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), declară la RFI că au existat nereguli în procesul electoral la secții de vot din Drumul Taberei și Crângași.

Ciprian Ciucu prezintă neregulile de la alegerile din Sectorul 6: ”Am observat nereguli în special pentru poziția de primar al Capitalei, în ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, la două secții din Sectorul 6, în care voturile pe care acesta le avea erau puse în dreptul altor candidați. Ne-am adresat Biroului Electoral de Sector și s-a îndreptat acolo, cel puțin una dintre acele nereguli, pe cealaltă încă nu am urmărit-o, să vedem dacă s-a schimbat și pe site-ul AEP”.

El precizează că voturile pentru Nicușor Dan erau trecute în dreptul altor candidați: ”Candidați fără șanse, cum ar fi domnul Sîrbu și domnul Laufer. Este posibil ca prima, acolo unde voturile au fost puse domnului Sîrbu, care era cumva deasupra domnului Dan pe listă, aș putea accepta o eroare. În partea cealaltă e foarte puțin probabil să fi fost o eroare. Prima este o secție din Drumul Taberei, iar cea de-a doua este o secție din Crângași”.

Ciprian Ciucu, despre neregulile de la alegeri