Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, la RFI: Parcul Drumul Taberei va fi extins cu 45%

primar_sector_ciprian_ciucu_parc_extins.jpg

Ciprian Ciucu vrea să extindă spațiile verzi din Sectorul 6 (Sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu)
Ciprian Ciucu vrea să extindă spațiile verzi din Sectorul 6 (Sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu)

Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), declară la RFI că vrea între altele să se asigure că sunt încheiate contractele pentru deszăpezire, să construiască noi corpuri de clădiri pentru școli și grădinițe și să extindă spațiul verde din Sector.

Ciprian Ciucu spune că ”orice primar serios, orice manager serios începe cu o analiză, pentru că trebuie să vedem unde ne aflăm (...). Primul lucru probabil pe care o să-l fac, o să mă asigur că avem contractul pentru deszăpezire pus la punct (...). Sunt efectiv acțiuni de management care se fac întâi, în primul rând te documentezi, analizezi, faci un audit, după care îți setezi prioritățile strategice și te asiguri că vei avea buget pentru ele”.

Primarul ales al Sectorului 6 își prezintă obiectivele: ”Să cresc calitatea spațiului public, mai ales între blocuri, pentru că acum este foarte multă mizerie și este neamenajat și vreau să lucrez cu peisagiști și horticultori. În al doilea rând, vreau să cresc capacitatea unităților școlare de primire, prin mansardare și construcție de unități noi de primire, pentru că s-a construit enorm în Sectorul 6 și e o presiune formidabilă pe toate școlile, grădinițele și creșele din Sectorul 6, deci vreau să învețe în timp într-un singur schimb și nu în două-trei schimburi, ca acum. Dacă zic școală nouă, înseamnă că este o școală nouă, cu un management nou, dar așa pot să zic corpuri de clădiri noi, acolo unde spațiul permite, sub același management, de aceea m-am exprimat așa”.

 

Reabilitarea termică a blocurilor

 

”O a treia direcție în care sunt nevoit să mă duc este să continuăm... ce să continuăm, că nu s-a făcut aproape nimic... să mă ocupt de reabilitarea termică, de anvelopare, pentru că eu sunt puțin pesimist cu privire la RADET, e foarte-foarte târziu, până acum nu s-a făcut nimic și toată această mare problemă pică în brațele lui Nicușor Dan, care are și un buget efectiv golit de către Gabriela Firea și în lipsa căldurii, mă simt obligat să insist foarte mult pe anvelopare termică, dacă nu o să avem apă caldă, măcar să asigurăm confort termic locuitorilor din Sectorul 6. În momentul de față, s-a anvelopat sub 10% și s-a anvelopat prost, cu materiale proaste”, declară primarul ales al Sectorului 6.

 

Spațiul verde din Sectorul 6

 

”O să fiu foarte-foarte atent la mărirea spațiului verde amenajat din Sector, identificând terenurile aflate în paragină. Pot să vă dau două exemple foarte la îndemână. Strada Liniei. Este o stradă pe o fostă cale ferată care lega partea de vest a orașului cu partea de centru, zona Cotroceni, până spre Răzoare. Vreau să fac pe această stradă un parc lung și îngust, că este ca o stradă (...). Acum este mizerie, este o șerpărie acolo, nu vă imaginați cât de multă mizerie este pe acea stradă, vreau să o amenajez ca promenadă, ca locuri de joacă, spațiu verde și acolo o să fie și o zonă de tranzit pentru nemotorizate, biciclete, trotinete, transport alternativ. Doi: vreau să cresc suprafața Parcului Drumul Taberei. Voi cere la Ministerul Apărării un teren care se află acum în proprietatea lor. Să rămână în proprietatea lor, dar să mi-l dea în gestiune, să-l amenajez și atunci să extind cu vreo 45% suprafața Parcului Drumul Taberei”, precizează liberalul.

”Îmi doresc ca într-un an, un an și jumătate, să apară primele rezultate concrete. Sunt și chestiuni care nu țin de infrastructură, ci de modul de operare, vreau să vin cu standarde de cost, ca să nu ne coste o bancă 5.000 de euro, ci să coste cât costă ea pe piața liberă”, mai spune Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu, despre obiectivele sale ca primar ales al Sectorului 6