
Politică
Consilierii lui Firea: Încă un fost sportiv se retrage | Cornel Dinu: “Mai mult ca sigur voi sta acasă”
cornel_dinu.jpg

Cornel Dinu: Eu la Dinamo sunt implicat din 1965, de fapt. Am fost lângă Dinamo, deci rămân lângă Dinamo, fără alte precizări, deocamdată. Am avut această propunere, să fiu trecut pe listă. M-a sunat o doamnă Capatos. Am avut o anumită surpriză, când am văzut componența listei celor care candidau. M-am gândit foarte serios, am o anumită vârstă.
Ascultă AICI interviul integral:
Rep.: Daniel Pancu se retrage. Spune că e om de fotbal. Dvs. sunteți gata să vă retrageți. Cooptarea foștilor mari sportivi este atunci un exercițiu de PR?
C.D.: Întrebați-i pe cei care au făcut lista. Eu le mulțumesc celor care m-au ales și care au avut încrdere. Mai mult ca sigur voi sta acasă.
Rep.: Care din valorile Gabrielei Firea v-au făcut, când ați acceptat candidatura, să fiți alături de ea?
C.D.: Este o problemă de curtoazie. Anul trecut am fost făcut consilier de onoare. Probabil și cu acceptarea doamnei Firea., care mi-a dat distincția respectivă la Teatrul Excelsior. O cunosc pe doamna Firea (...) Ceea ce pot să vă spun e că din punct de vedere al prezenței politice e singura care mai are ceva în comun în coreneță exprimativă și probabil într-o vizune politică, ceea ce constat la vedere. Nu știu ce spate, că nu m-a interesat. Are ceva în comun cu social-democrația teoretică pe care o simpatizez. Nu pe cea care se parctică după Dragnea. (...) Dați-mi voie să vă mai spun o dată că aș prefera să stau acasă.
Rep.: Cum vă împpăcați dvs. cu aripa progresistă a generației tinere, regăsită inclusiv în cadrul USR-PLUS? Cum îi priviți pe acești tineri?
C.D.: Face parte dintr-un proiect al neo-marxismului globalizării. Globalizarea fiind un curent de care se discută de vreo 100 de ani. Dar în același timp trebuie să fim de acord că generația tânără are dreptul să-și facă programul ei, să se manifeste din punct de vedere politic. Dar cu decență și respect pentru valorile tradiționale: familie, stat, religie, creștinism.
Rep.: Ce fac partidele aducând foste glorii alături de mediul politic, nu cumva e o exploatare a imaginii?
C.D.: Se poate să fi fost și acest calcul (...) Care să fi avut niște explicații logice. Dar suntem sportivi și sportivi. Eu sunt unul mai aparte, cu o cu totul altă educație și cultură.
Rep.: E normal ca în Consiliu să fie un personaj care a condus Liga Profesionsită de Fotbal și care are interese mari imobiliare? Dl. Mitică Dragomir?
C.D.: Întrebați-i pe cei care l-au pus. (...) Spune-mi cu cine te alegi, ca să-ți spun cine ești. Deci eu o să stau deoparte.
Rep.: Cum vedeți felul în care e coordonat clubul CSM București? Ca cetățean vă întreb: sunteți de acord ca o parte din bani, inclusiv ai dvs. să se ducă în finanțarea unui club al Primăriei?
C.D: Sportul este o imagine a statului. Nu numai la noi, pretutindeni. Cert este că ceva trebuie făcut, dar în niciun caz risipa total inexplicabilă de sume în acest club al Primăriei. Nu mă refer la handbal feminin. Că s-a făcut, e bine. Cum este finanțat și de unde, e de discutat.