Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bodog: Nu se respectă regulile; PSD nu a încercat să acumuleze capital politic în pandemie

Sursa foto: Facebook/Florian Bodog

Bilanțul Covid-19 crește, pentru că nu se respectă regulile, declară la RFI senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății. El susține pe de altă parte că PSD-ul nu a încercat să instrumentalizeze politic pandemia.

Florian Bodog spune în contextul creșterii bilanțului Covid-19 că ”nu se respectă regulile, asta este cert, măsurile de relaxare sunt luate oarecum ca fiind minimale date din partea autorităților, iar cei care le aplică le aplică altfel decât cum au fost ele gândite, cred, de către specialiști. Cea mai mare problemă este legată de comunicare și de faptul că nu se testează, în continuare”.

Întrebat dacă și-ar dori revenirea la starea de urgență, senatorul PSD a răspuns: ”Cu siguranță, nu, însă cred că de-a lungul timpului, măsurile nu au fost ajustate și nu au fost aliniate la modul în care a evoluat pandemia. Practic, declararea stării de urgență atunci a fost o greșeală și acum e destul de greu să explici populației, mai ales că sunt foarte mulți care nu cred în acest virus”.

 

”PSD nu a instrumentalizat politic pandemia”

 

Întrebat dacă discursul PSD de până acum nu a alimentat scepticismul unei părți a populației față de Covid-19, Florian Bodog a răspuns: ”Din punct de vedere al PSD-ului, eu am urmărit comunicarea pe pandemie. Au fost câteva teme, care au trenat și care eu cred că sunt valabile. Prima temă lansată de PSD a fost practic amplificarea temei date de OMS și anume testați, testați, testați! Nu am fost ascultați (...). A doua linie pe care a mers PSD-ul a fost să dăm posibilitatea pacienților cronici să fie tratați”.

Întrebat dacă PSD a instrumentalizat politic pandemia, senatorul a răspuns: ”Eu zic că nu (...). Dacă noi încercam să acumulăm capital politic pe seama acestei pandemii, toți comunicatorii PSD-ului ar fi trebuit să vorbească doar despre pandemie, în fiecare zi, dar nu a fost așa (...), noi am comunicat pe pensii, pe alocații, pe încălcarea legii de către Guvern și secundar, doar, am comunicat despre pandemie”.