Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Donald Trump, tratat cu remdesivir și cu un cockatil experimental de anticorpi anti-COVID

Preşedintele american, Donald Trump, diagnosticat cu Covid-19, a fost transportat la Centrul Medical Militar Walter Reed. El își va îndeplini atribuțiile de acolo în următoarele zile, ca măsură de precauție. Trump a primit prima doză de remdesivir și, ca măsură de precauţie, i s-a administrat o doză dintr-un medicament experimental contra COVID-19 bazat pe anticorpi, anunță medicul său. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, diagnosticat cu Covid-19 şi transportat la Centrul Medical Militar Walter Reed, este tratat cu Remdesivir, a anunţat medicul Sean Conley. Înainte de a fi transportat la spital, Trump a postat un mesaj video pe Twitter în care mulţumeşte pentru sprijin, spune că se simte foarte bine, dar merge la Centrul Medical Walter Reed pentru a se asigura că totul este în regulă. Ulterior, el a scris pe Twitter: "Totul merge bine, cred. Mulţumesc tuturor".

"Ca măsură de precauţie şi la recomandarea medicului său şi a experţilor medicali, preşedintele va lucra de la birourile prezidenţiale de la Walter Reed pentru următoarele zile", a declarat secretarul de presă Kayleigh McEnany, informează bloomberg.com preluat de News.ro.

El a fost transportat la centrul Walter Reed cu elicopterul armatei, Marine One.

 

Preşedintele nu a discutat cu reprezentanţii presei la plecarea de la Casa Albă, purta mască şi era îmbrăcat în costum. El era însoţit de secretarul general al Casei Albe Mark Meadows, care de asemenea purta mască.

Trump se simte bine după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 şi a fost tratat cu un "cocktail de anticorpi". "După confirmarea PCR a diagnosticului preşedintelui, ca măsură de precauţie, el a primit o doză de 8 grame de medicament Regeneron”, a declarat medicul Sean Conley.

Medicamentul dezvoltat de compania de biotehnologie Regeneron Pharmaceuticals Inc este încă în faza de testare, iar preşedintele american a primit cea mai mare doză.

De asemenea, "preşedintele a luat zinc, vitamina D, famotidină, melatonină şi o aspirină”, a spus Conley.

Trump "este obosit, dar este în bună dispoziţie”, a spus Conley. Prima doamnă Melania Trump, care este şi ea infectată, are doar tuse uşoară şi dureri de cap, a adăugat el.

Fostul preşedinte Barack Obama i-a transmis "cele mai bune urări” preşedintelui Trump şi primei doamne Melania Trump, în timpul unei strângeri de fonduri virtuale cu Kamala Harris pentru campania Biden-Harris.

"Suntem în mijlocul unei mari lupte politice. Şi luăm acest lucru foarte în serios. De asemenea, dorim să transmitem cele mai bune urări către Donald Trump şi Melania", a spus el. "Michelle şi cu mine sperăm că ei şi alţii care au fost afectaţi de COVID-19 în toată ţara primesc îngrijirea de care au nevoie şi că vor fi avea parte de o recuperare rapidă”, a spus Obama.