Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Twitter va suspenda conturile celor care îi doresc prin mesaje moartea lui Trump, bolnav de Covid-19

presedintele_statelor_unite_donald_trump.jpg

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump
Sursa imaginii: 
REUTERS/Kevin Lamarque

Pe reţelele de socializare au apărut și mesaje negative ca urmare a anunţului că Trump s-a infectat cu coronavirus. Hashtagurile recente sunt: "#TrumpHasCovid" şi "#CovidCaughtTrump". 

Twitter a anunţat că îi va suspenda pe utilizatorii platformei care îşi exprimă dorinţa ca preşedintele american, Donald Trump, să moară de Covid-19.

Platforma de socializare a amintit de o politică în vigoare din aprilie care permite suspendarea contului celor care au un "comportament abuziv", inclusiv când cineva postează "conţinut cu îndemn clar, dorinţă de moarte, care aduce daune grave unui individ".  

"Speranţa ca cineva să moară ca urmare a unei boli" este un exemplu specific în aceste linii directoare privind comportamentul utilizatorilor, scrie Variety preluată de News.ro. 

Conţinuturi negative au apărut pe reţelele de socializare ca urmare a anunţului că Trump s-a îmbolnăvit de coronavirus. 

Hashtagurile recente sunt: "#TrumpHasCovid" şi "#CovidCaughtTrump". 

Mulţi utilizatori şi-au exprimat pe Twitter "gândurile şi rugăciunile" pentru preşedinte sau au celebrat "karma" - un termen care, de asemenea, a ajuns la modă, având în vedere comentariile recente pe care Trump le-a făcut batjocorindu-l pe fostul videpreşedinte Biden pentru că poartă mereu o mască.

Dar alţii au folosit Twitter pentru a-şi exprima speranţa că pandemia va duce la moartea preşedintelui. 

Trump este tratat în prezent la Centrul medical "Walter Reed", unde va urma mai multe tratamente, inclusiv unul experimental. 

Twitter a precizat că nu toate acţiunile vor fi îndreptate împotriva fiecărui mesaj negativ. "Prioritizăm eliminarea conţinutului atunci când acesta are un îndemn clar la acţiune care ar putea provoca daune din lumea reală", a precizat reprezentantul Twitter.