Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Medici: Președintele american, Donald Trump, se simte foarte bine

3.jpg

Sean Conley, medicul preşedintelui Trump, împreună cu echipa sa, a vorbit despre starea acestuia în faţa Centrului Medical Militar Walter Reed.
Image source: 
captură video

Președintele american, Donald Trump, care a fost diagnosticat cu Covid-19, se simte bine, nu are nevoie de oxigen, nu mai are temperatură, poate să respire, se poate plimba, au declarat, sâmbătă, medicii care îi monitorizează starea de sănătate.

Președintele american, Donald Trump, este „foarte bine” după ce și-a petrecut prima noapte în spital unde este tratat după ce a ieșit pozitiv la COVID-19. Medicul său personal, Sean Conley, spune că nu primește oxigen suplimentar, că nu are dificultăți respăiratorii și că nu a mai avut febră de 24 de ore.

"În acest moment, eu şi echipa suntem extrem de mulţumiţi de progresele înregistrate de preşedinte", a declarat dr. Sean Conley, medicul Casei Albe, precizând că starea liderului de la Casa Albă se îmbunătăţeşte.

"Preşedintele se simte foarte bine şi are o stare de spirit excepţional de bună", a precizat medicul care a adăugat că simptomele pe care le are Donald Trump, inclusiv tusea şi congestia nazală, "sunt pe cale să se rezolve, starea sa se îmbunătăţeşte".

În urmă cu 48 de ore, preşedintele a primit un tratament cu anticorpi, "îl monitorizăm atent, a primit prima doză de remdesivir". Îl încurajăm să mănânce, să se hidrateze şi să se concentreze la lucrurile care-i fac bine. De 24 de ore nu mai are febră, suntem optimişti. Are foarte multe de făcut şi le va face. Ultima oară când i-a fost măsurat nivelul de oxigen era de 96. Nu a avut nevoie deloc în această dimineaţă", au mai precizat specialiştii.
Dr. Conley a fost „prudent optimist” cu privire la starea președintelui, dar a spus că nu poate oferi un calendar pentru externarea sa din spital.