Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Medicul Casei Albe recunoaște că starea lui Donald Trump, bolnav de Covid, a fost îngrijorătoare

presedintele_statelor_unite_donald_trump.jpg

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump
Image source: 
REUTERS/Kevin Lamarque

Starea de sănătate a președintelui american Donald Trump, infectat cu Covid, a fost în debutul bolii mult mai severă decât a dezvăluit inițial Casa Albă. Informația a fost dezvăluită chiar de medicul care îl tratează pe liderul american. Între timp, Trump ar putea fi externat azi pentru a-și relua activitățile.

Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră, a declarat medicul Casei Albe, Sean Conley, de la spitalul militar Walter Reed, conform Agerpres.

"La fel ca în cazul oricărei boli, există urcuşuri şi coborâşuri", a mai spus el.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, continuă tratamentul cu medicamentul antiviral Remdesivir, care împiedică replicarea virusului, şi de asemenea i se administrează dexametazonă, un medicament din familia corticoizilor utilizat pentru tratarea cazurilor severe, a mai precizat medicul Casei Albe.

''Astăzi, se simte bine, este în picioare şi activ'', a precizat la rândul său un alt medic, Brian Garibaldi, în cadrul unei conferinţe de presă. ''Obiectivul nostru pentru această zi este să-l facem să mănânce, să se hidrateze şi să fie pe picioare, astfel încât să fie mobil şi să se simtă bine'', a spus el.

"Speranţa noastră este să-l scoatem din spital luni şi să continuăm tratamentul de la Casa Albă", a adăugat medicul.

Donald Trump, aspru criticat pentru modul în care a gestionat pandemia, a confirmat la sfârșitul săptămânii trecute că a fost testat pozitiv pentru COVID -19 şi şi-a întrerupt campania pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Mai mulţi membri ai anturajului său sunt de asemenea infectaţi, inclusiv soţia sa Melania, în vârstă de 50 de ani.