Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


După lupta cu PMP pentru Primăria București, PNL se aliază în teritoriu cu partidul lui Băsescu

base.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în weekend, că PNL va valida în Biroul Executiv de luni protocolul de colaborare cu PMP la nivelul administraţiilor locale. Întrebat despre posibilitatea ca Mihail Neamţu să fie viceprimar, liderul liberalilor a precizat că nu este exclusă această variantă.

Traian Băsescu a candidat din partea PMP la alegerile locale pentru Primăria București, unde a obținut aproximativ 11% din sufragii. Specialiștii apreciază că majoritatea voturilor primite de fostul președinte a venit din partea susținătorilor dreptei, care, în absența lui Băsescu, ar fi votat cu Nicușor Dan, candidatul PNL și USR PLUS.

La scurt timp după lupta de la localele, PNL a decis, așa cum a anunțat duminică premierul Ludovic Orban, să colaboreze cu PMP în încercarea de a obține majoritatea în consiliile judeţene şi locale.

„Mâine (n.r. luni) aprobăm în forurile de conducere un protocol de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale, inclusiv la Bucureşti. PMP e aliat cu noi la guvernare şi chiar dacă a existat o candidatură separată, care trebuie să recunoaştem ne-a dat ceva emoţii. M-a surprins candidatura. La experienţa pe care o are fostul preşedinte ar fi trebuit să ştie că voturile pe care le va obţine vin de la electoratul de dreapta. Iar candidatura a redus din voturile pentru Nicuşor Dan. Chiar dacă am pierdut din voturile unor votanţi de dreapta, Nicuşor Dan a reuşit să câştige”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara la România Tv.

Anterior, Eugen Tomac a anunţat că i-a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta. El a mai adăugat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare.

Liderul PMP a mai adăugat că partidul său „va negocia foarte multe funcţii în toată ţara, inclusiv în Bucureşti”.