Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump se simte "extrem de bine" și nu mai are simptome de Covid-19, anunță medicul Casei Albe

donald_trump_vesel.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Preşedintele american se simte "extrem de bine" şi nu mai prezintă simptome ale infectării cu noul coronavirus, afirmă medicul Casei Albe - Sean Conley, citat de agenţia de presă Reuters.

Medicul oficial al reședinței liderului SUA a mai adăugat despre Donald Trump:

"A avut o primă noapte odihnitoare acasă, iar astăzi nu manifestă simptome. Semnele vitale şi cele ale examinării fizice rămân stabile, cu un nivel ambulatoriu al saturaţiei de oxigen de 95-97%. La modul general, continuă să fie extrem de bine”.

Amintim, președintele Trump a fost externat luni seară, după ce a petrecut trei nopţi în Centrul medical „Walter Reed”, situat la periferia oraşului Washington, iar tratamentul anticoronavirus este continuat la Casa Albă.

El a comparat, marţi după-amiază, epidemia de coronavirus cu cea de gripă sezonieră, dar mesajul postat pe Twitter a fost etichetat cu avertisment:

"Vine sezonul de gripă! Mulţi oameni, în fiecare an, uneori peste 100.000 şi în pofida vaccinării, mor de gripă. Închidem ţara pentru asta? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu Covid, care pentru multe categorii este mult mai puţin letal", a scris Donald Trump prin Twitter.

Conform postului „CNN”, Facebook a eliminat un mesaj similar al lui Trump, în urmă cu câteva ore.

Oficial, în sezonul 2019-2020, circa 22.000 de persoane au murit de gripă în Statele Unite, potrivit datelor Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor.

SUA au cele mai multe cazuri de coronavirus din lume - peste 7,4 milioane, iar numărul deceselor a depăşit 210.000, potrivit bilanţului Universităţii „Johns Hopkins”.