Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(Exclusivitate RFI) Nicușor Dan: Sporurile angajaților PMB vor fi eliminate, dacă sunt ilegale

Nicusor Dan relaxare restrictii masca bucuresteni.jpg

Nicușor Dan salută scăderea cazurilor de Covid-19 în București (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Nicușor Dan salută scăderea cazurilor de Covid-19 în București (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Acordarea unui spor de pericol pentru un șofer din Primăria Capitalei este un lucru nerezonabil, spune la RFI primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, după ce presa a scris că funcționarii instituției primesc bani în plus la salariu pentru condiții vătămătoare.

Nicușor Dan explică la RFI ce va face în legătură cu sporurile din Primăria Capitalei, despre care a scris ziarul Adevărul: ”Tot ce pot să fac și promit că fac este să verific că aceste sporuri sunt acordate cu respectul legii și dacă cumva ele nu sunt acordate cu respectul legii, nu o să mai fie acordate”.

”Sporul de pericol pentru un șofer mi se pare nerezonabil. Încă nu am datele cu privire la amplasarea vreunei antene în interiorul Primăriei, dar chiar dacă ar exista o antenă în interiorul Primăriei și ar exista niște norme care să impună acordarea unor sporuri pentru oamenii care stau în instituție, acest spor nu se aplică șoferului care circulă prin oraș, care trăiește în oraș, cum trăim fiecare dintre noi”, mai spune primarul ales al Capitalei.