Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ciolacu, replică pentru Iohannis: Situația în care se află România aparține în integralitate Guvernului

ciolacu.jpg

Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook

Responsabilitatea pentru situația în care se află România aparține în integralitate Guvernului, a declarat miercuri seară liderul PSD, Marcel Ciolacu. Anterior, șeful statului a declararase, într-o conferință susținută la Palatul Cotroceni, că "sănătatea publică e amenințată de COVID, iar politica românească de PSD".

„Responsabilitatea pentru situația în care se află astăzi România aparține în integralitate Guvernului condus de Iohannis! Oricât de mult balet ar face președintele în fiecare miercuri, în încercarea disperată de a-i spăla pe Orban și gașca sa de hoți și incompetenți”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, Marcel Ciolacu, președintele PSD.


Sursa imaginii: 
facebook/Marcel Ciolacu

Ciolacu scrie că nu românii au deschis școlile fără nicio măsură de protecție și nici au ținut „cu dinții” să fie alegeri, în aceleași școli nepregătite pentru pandemie. Președintele PSD mai spune că nu românii sunt de vină că nu mai există stocuri de Remdesivir, medicament esențial în tratarea coronavirusului, sau că nu se găsesc vaccinurile antigripale sau Euthyrox. Acesta afirmă că problemele reale ale românilor sunt locurile de muncă, accesul la sănătate și educație reală, siguranță alimentară.

Președintele Klaus Iohannis a lansat noi critici, miercuri, la adresa social-democraților:

"Avem situații diferite: politica e amenințată de PSD, sănătatea – de covid. Sunt două pericole, trebuie să ne adresăm în ambele părți. E evident că ne îngrijorează că această creștere a numărului de infecții mai mult decât alegerile parlamentare. Probabil că lucrurile se vor complica odată cu vremea rece. Să nu facem o confuzie între abordarea politică – societatea merge mai departe și abordarea publică, ce trebue să fie aplicată. Autoritățile au reacționat corect. Nu se poate aștepta nimeni ca guvernul singur să stăpânească epidemia. E o răspundere partajată. Boala nu se răspândește de la autoritate la alta, de la instituție la alta, ci de la om la om.
PSD a ținut în parlament câteva săptămâni o lege ce trebuia dată urgent pentru a permite guvernlui să ia măsuri rapide", a spus șeful statului.