Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan la RFI: Discuția privind un al treilea viceprimar e închisă, legea nu permite

nicusor_dan_viceprimar_capitala_inchisa.jpg

Nicușor Dan vrea o colaborare cu PMP în CGMB (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Nicușor Dan vrea o colaborare cu PMP în CGMB (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, și-ar dori cooptarea PMP alături de PNL și USR PLUS în majoritatea din Consiliul General. El precizează însă la RFI că al treilea post de viceprimar, dorit de Partidul Mișcarea Populară, nu poate fi înființat, pentru că nu permite legea.

Nicușor Dan spune că ”s-a rostologit o știre, care nu are nici un fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. În acest moment, noi funcționăm după o lege, Codul Administrativ și Codul Administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari și protocolul semnat de PNL și USR PLUS vorbește de un viceprimar de la PNL și un viceprimar de la USR PLUS. PNL și l-a desemnat pe Sebastian Bujduveanu acum câteva zile, USR PLUS și l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci pe ceea ce înseamnă viceprimari discuția este închisă”.

”În ceea ce privește majoritatea din Consiliul General, aici știți că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL și USR PLUS au împreună 29 de consilieri, deci cu unul mai mult decât majoritatea. PMP are cinci consilieri și da, mi-aș dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte și PMP-ul, dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componența Consiliului General, e o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide. Mi-aș dori să fie și PMP-ul, din două motive. Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absențe sau incidente, care pot să apară oricând. Doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea și la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL și USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, precizează primarul ales al Bucureștiului.

 
Nicușor Dan, despre cooptarea PMP în majoritatea din Consiliul General