Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Laurence Auer, noul ambasador al Franței la București, întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis

ambasadoare.jpg

Președintele Klaus Iohannis și ambasadorul Republicii Franceze în România, doamna Laurence Auer
Sursa imaginii: 
Facebook/Ambasada Franței în România

Laurence Auer, noul ambasador al Franței la București a fost primită, joi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele României, Klaus Iohannis, alături de ambasadorii agreați ai  Cehiei și Republicii Populare Bangladesh.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat succes în activitate noilor ambasadori şi i-a asigurat de sprijinul autorităţilor române în acţiunile vizând dezvoltarea relaţiilor dintre România şi ţările pe care aceştia le reprezintă.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Franceze, preşedintele României a salutat stadiul excelent al relaţiei dintre ţara noastră şi Franţa, bazat pe legături istorice, lingvistice şi culturale profunde, subsumat în prezent unui Parteneriatului Strategic solid. În acest context, cei doi interlocutori au subliniat interesul comun de a actualiza Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic, cu obiectivul de a conferi un nivel superior de ambiţie cooperării româno-franceze atât în plan bilateral, cât şi european sau internaţional. 


Sursa imaginii: 
facebook/Ambasada Franței în România

"Preşedintele Klaus Iohannis a salutat cooperarea în plan cultural, referindu-se la succesul Sezonului România-Franţa, element marcant al relaţiei bilaterale din ultimii ani. Preşedintele României a evidenţiat, totodată, potenţialul de cooperare în sfera francofoniei. În plan european, Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat disponibilitatea pentru intensificarea cooperării în perspectiva exercitării de către Franţa a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2022, obiectivul comun fiind de consolidare a proiectului european, bazată pe unitate şi coeziune, astfel încât să se poată face faţă provocărilor actuale.

La rândul său, doamna ambasador Laurence Auer a exprimat întreaga disponibilitate ca, pe durata mandatului său, să contribuie la dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral, fructificând relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări, bazate pe legăturile istorice, lingvistice şi culturale. Doamna ambasador Laurence Auer a subliniat, totodată, potenţialul de dezvoltare a cooperării în domeniile economic, cultural, al cercetării şi în ceea ce priveşte contactele la nivelul tinerei generaţii.", a transmis Administrația Prezidențială. 

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Populare Bangladesh, domnul Daud Ali, Preşedintele României a salutat decizia redeschiderii, în acest an, a Ambasadei Republicii Populare Bangladesh în România, pas în măsură să contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în timp ce ambasadorul Daud Ali a evocat caracterul tradiţional al relaţiei cu România şi a subliniat dorinţa de a acţiona pentru intensificarea dialogului politico-diplomatic şi dezvoltarea cooperării în toate domeniile de interes comun, cu accent pe diversificarea schimburilor economice dintre cele două ţări.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Republicii Cehe, doamna Halka Kaiserova, Preşedintele României a apreciat calitatea relaţiilor româno-cehe şi potenţialul de aprofundare, pe mai departe, a acestora, cu accent pe cooperarea economică şi sectorială. În context, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat tradiţia cooperării bilaterale în sfera educaţiei. Cei doi interlocutori au remarcat similitudinea de poziţii pe o serie de dosare de actualitate a agendei europene, ceea ce conferă premisele pentru a dinamiza coordonarea în acest domeniu, inclusiv în perspectiva Preşedinţiei cehe a Consiliului Uniunii Europene, din semestrul doi al anului 2022.