Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trump, primul eveniment public după diagnosticarea cu COVID-19

Preşedintele american, Donald Trump, va ţine astăzi la Casa Albă primul său eveniment cu public după testul pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută, a afirmat  un oficial cu rang înalt, scrie AFP.

Potrivit presei americane, preşedintele Statelor Unite se va exprima pe teme de securitate în cursul unei adunări în exterior.
Donald Trump va vorbi de la balconul Casei Albe pentru a respecta regulile de distanţare fizică.

Preşedintele Trump a declarat, vineri seară, în primul său interviu televizat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, că nu mai ia tratament şi că totul a revenit la normal.

Întrebat care a fost rezultatul ultimului său test pentru COVID, Trump a spus că nu ştie, deoarece a făcut testul în cursul zilei şi nu le-a primit încă.

În cadrul interviului, preşedintele a spus că vrea ca toţi americanii infectaţi cu noul coronavirus să primească gratuit cocktailul experimental pe bază de anticorpi realizat de Regeneron Pharmaceuticals, pe care îl creditează pentru recuperarea sa rapidă.

El nu a explicat cum va face acest lucru, mai ales că producătorul de medicamente nu are încă aprobarea guvernului pentru utilizarea acestuia pe scară largă.

Dezbaterea Trump Biden, anulată

A doua dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden, prevăzută iniţial joi, a fost anulată de comisia independentă însărcinată cu organizarea lor, anunță AFP.
După anunţul testului pozitiv la COVID-19 al preşedintelui american, comisia a transformat această dezbatere care urma să se ţină la Miami, în Florida, în întâlnire virtuală, ceea ce Donald Trump a refuzat categoric.

O altă dezbatere între cei doi candidaţi la Casa Albă este prevăzută la 22 octombrie.