Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna la RFI: Nu e nici un măcel în USR PLUS, e o zarvă firească a democrației

Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu

Nemulțumirile din USR privind modul în care au fost stabilite listele de candidați pentru alegerile parlamentare nu au nici un temei. O spune la RFI copreședintele USR PLUS Dan Barna, după ce mai mulți senatori și deputați cunoscuți ai partidului s-au regăsit pe locuri neeligibile pentru scrutinul din decembrie. Printre ei se află Mihai Goțiu, Vlad Alexandrescu, Florina Presadă și Emanuel Ungureanu.

Dan Barna declară că listele de candidați au fost stabilite democratic, prin votul filialelor: ”Toți știau că trebuie să obțină sprijinul filialei, toți știau că urmează o validare în birourile naționale USR și PLUS (...). Mi-ar fi fost foarte ușor să anulez o decizie în cazul colegului de la diaspora sau să spun nu, foarte bine ați votat colegii de la Cluj, dar eu pun alți colegi mai sus pe listă, dar în momentul în care aș face asta, nu ar fi nici o diferență între Dan Barna și Liviu Dragnea”.

Copreședintele USR PLUS afirmă că ”aceste contestări din partid țin de supărarea individuală și de nemulțumirea individuală, pe care pot să o înțeleg, dar nu au nici un temei în ceea ce înseamnă funcționarea noastră ca organizație și ca instituție care își respectă regulile și Statutul”.

În opinia sa, ”nu a fost nici pe departe vreun măcel, este o zarvă a democrației care e firesc să existe într-un partid unde parlamentarii sunt deciși de către fiecare filială în parte și care respectă apoi cursul statutar stabilit încă din 2016”.

 
Dan Barna, despre scandalul din USR PLUS