Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Conducerea PSD, suspectă de infectare cu SARS-COV-2

ciolacu.jpg

Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat la o întâlnire informală în Delta Dunării, la care au fost și alți reprezentanți ai partidului. Ulterior, câțiva lideri social democrați au fonst confirmați pozitiv la COVID-19.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se testează de COVID-19 și intră în izolare până la aflarea rezultatului. El a participat la o întâlnire informală în delata Dunării cu mai mulți reprezentanți ai partidului care au fost ulterior confirmați pozitiv la coronavirus, spun surse politice pentru mediafax. Și Paul Stănescu, secrtar general al PSD, și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, se vor testa.
Unul dintre liderii social democrați infectați este președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Într-o postare pe Facebook el a anunțat că a primit rezultatul testului și că s-a izolat.

"Chiar dacă v-am obișnuit cu vești bune, astăzi vin cu una în ton cu vremurile. Tocmai am primit rezultatul testului și, din păcate, mă alătur miilor de români confirmați pozitiv de #Covid19.
Deocamdată, starea mea de sănătate este stabilă și conform procedurii m-am izolat, protejându-i pe ceilalți.
Sunt voci care pun la îndoială existența virusului, sunt oameni ce cred, însă în aceste momente, în fața inamicului invizibil, cel mai înțelept este să respectăm cu toții regulile.
Multă sănătate tuturor! Am încredere că prin profesionalismul cadrelor medicale, prin puterea și bunătatea Lui Dumnezeu, vom trece și peste această etapă
."

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu s-au mai testat pentru coronavirus la sfârșitul lunii septembrie, după ce s-au întâlnit cu liderii PSD Sălăj, ulterior confirmați cu COVID-19. Atunci, testele au ieșit negativ.
Printr-o situație similară au trecut, în urmă cu o săptămână, premierul Ludovic Orban și primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan.