Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul din Sângeorz Băi, care și-a umilit fiica, a rămas fără mandat

ogagau_fb.jpg

Sursa imaginii: 
Traian Ogâgău - Facebook

Traian Ogâgău a fost condamnat, luni, definitiv de Curtea de Apel Cluj la un an de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat să fie testat pentru a i se determina alcoolemia. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

Primarul din Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău, care și-a umilit fiica de 14 ani, a rămas fără mandat, a anunțat miercuri Prefectura Bistrița-Năsăud.
„Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei”, au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Conform acestuia, viceprimarul orașului Sângeorz-Băi va prelua atribuțiile de primar.

Apelul formulat de primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, la sentinţa dată în luna iulie de Judecătoria Năsăud, prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, a fost respins, luni, de Curtea de Apel Cluj, scrie Agerpres. Decizia este definitivă.

Incidentul s-a petrecut în anul 2016. Atunci, primarul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție, iar agenții i-au cerut să sufle în etilotest. Edilul a refuzat să sufle în etilotest, dar și să i se preleveze probe biologice, conform presei locale.

Traian Ogâgău a câştigat, în urmă cu două săptămâni, cel de-al doilea mandat de primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Traian Ogâgău a fost exclus din PNL și a devenit independent, din cauza unor probleme penale, dar, cu toate acestea, a fost susținut de PNL.

În timpul campaniei electorale el s-a mai ales cu un dosar penal. IPJ Bistrița-Năsăud anunța, la mijlocul lunii septembrie, că, în urma verificărilor efectuate de către polițiști, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Acesta vizează cazul primarului din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, care şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea, ţinând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile la perete spunându-i să își ceară scuze pentru că nu este ascultătoare.

Premierul Ludovic Orban a declarat, referitor la acest caz, că este categoric împotriva oricărui comportament agresiv, cu atât mai mult față de un minor și cu atât mai mult față de un copil.