Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Streinu Cercel, locul doi la Senat pe lista PSD București: "Nu demisionez. Pacienții au nevoie de mine"

streinu.jpg

Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” candidează la parlamentare din partea PSD.

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea deschide lista candidaților PSD București la alegerile parlamentare. Pe poziția a doua este Adrian Streinu Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Anunțul a fost făcut duminică, într-o conferință de presă.

 

„Nu consider că e normal să demisionez pentru că la Matei Balş sunt pacienţi internaţi care au nevoie de suportul meu ca specialist”, a transmis  medicul, care a precizat însă că va părăsi funcţia din spital atunci când va deveni membru al Parlamentului. 

„Îl asigur că astăzi dânsul nu face un legământ sau au o promisiune PSD, astăzi domnul profesor face un legământ în continuare cu românii şi dorim ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia. Sunt ferm convins că această luptă va fi de durată şi se va duce şi legislativ, în Parlamentul Românei, să prevenim astfel de lucruri şi mai ales o răspândire la aceste dimensiuni, cum este la acest moment” - a afirmat președintele social-democraților, Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a susținut, din nou, că prioritatea guvernului este organizarea alegerilor generale şi nu sănătatea românilor.