Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Țuțuianu (Pro România): Alegerile parlamentare ar fi trebuit amânate

Adrian Tutuianu Guvern scoli economie.jpg

Adrian Țuțuianu (s), aici alături de președintele Pro România, Victor Ponta (Sursa foto: Facebook/Adrian Țuțuianu)
Adrian Țuțuianu (s), aici alături de președintele Pro România, Victor Ponta (Sursa foto: Facebook/Adrian Țuțuianu)

Parlamentul poate stabili o altă dată pentru alegerile parlamentare, pentru ca riscurile sanitare să fie mai mici, declară la RFI senatorul Adrian Țuțuianu. Vicepreședintele Pro România spune că era nevoie ca scrutinul din decembrie să fie amânat, pe fondul Covid-19.

Adrian Țuțuianu crede că ”PNL și președintele Iohannis au interes ca alegerile parlamentare să aibă loc în data de 6 decembrie. O rată de infectare mare în Capitală, măsuri de restricție dintre cele anunțate sunt de natură să șubrezească argumentația pentru desfășurarea cu orice preț a alegerilor pe 6 decembrie. Era nevoie ca aceste alegeri să fie amânate, nu s-a întâmplat nici o tragedie că am amânat șase luni alegerile locale. Există cadrul constituțional ca să organizăm alegeri în trei luni de la expirarea mandatului actualului Parlament și poate că în primăvară situația epidemiologică era alta și nu mai puneam în pericol viețile a milioane de români”.

Întrebat ce garanții există că situația epidemiologică va fi mai bună în martie, senatorul a răspuns: ”Nu avem nici o garanție astăzi despre ce va fi în martie, dar cred că este prudent ca atunci când numărul de cazuri de îmbolnăvire a atins cifra de 4.000 constant, două săptămâni de zile, să iei decizia amânării acestor alegeri. Mai departe, sigur că ne putem plia pe evoluțiile ulterioare și cred că Parlamentul poate stabili, cu 60 de zile, o dată la care riscurile să fie mai mici”.

 
Adrian Țuțuianu, despre eventuala amânare a alegerilor parlamentare, pe fondul Covid-19