Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE

Fostul președinte al formațiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu a demisionat, luni, din ALDE, împreună cu mai mulți membri, potrivit unui comunicat oficial remis presei.

Toate aceste demisii sunt motivate de pregătirile pentru fuziunea partidului cu Pro România, aprobată la 8 octombrie, și care urmează să fie validată la Congresul extraordinar ce va avea loc la 8 noiembrie:

„Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se arată în comunicatul ALDE.