Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trump vs Biden. Ultima dezbatere în SUA: Microfoanele vor fi oprite, de teama întreruperilor și a insultelor

trump-2704264_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Joi are loc la Nashville, în statul Tennessee, ultima dezbatere dinainte alegerilor prezidențiale din SUA.  Cu doar două săptămâni înainte de alegeri,  democratul Joe Biden este dat în avantaj cu 6 până la 12 procente pe plan național, însă echipa sa îndeamnă la prudență. Într-o decizie de ultimă oră, organizatorii au decis ca microfoanele contracandidaților să fie oprite, atunci când vorbește unul dintre ei, pentru a se evita întreruperile dese, provocate anterior în special de republicanul Donald Trump, după cum relatează BBC. 

Anterior, la precedenta dezbatere, au fost schimburi temperamentale de replici și întreruperi dese, mai ales din partea lui Trump.

Trump şi Biden vor dispune fiecare de câte două minute de microfon - fără întrerupere așadar: 

”Comisia doreşte ca cei doi candidaţi să-şi respecte timpul în care au cuvântul, ceea ce va face să progreseze dezbaterea publică în beneficiul spectatorilor”.

În prima dezbatere, Trump l-a întrerupt pe Biden de 71 de ori, iar democratul l-a întrerupt pe republican de 22 de ori, potrivit platformei online  Axios.

În replică, președintele republican i-a acuzat pe organizatori că i-ar favoriza pe democrați, pentru că politica externă nu a fost inclusă pe lista temelor de discuție. 

Peste 27 de milioane de americani au votat deja în persoană sau prin corespondență la alegerile prezidențiale, o participare ce spulberă recordul de acum patru ani. Se votează cu așteptări până la 11 ore în 35 de state, multe dintre ele afectate de un noul val al pandemiei de Covid-19.