Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parlamentul European cere Comisiei Europene să obţină pentru toți europenii intrarea în SUA fără viză

steag_ue_sua.jpg

Sursa imaginii: 
c4eep.com

Parlamentul Uniunii Europene solicită Comisiei Europene să adopte cât mai rapid măsuri pentru a obţine din partea Statelor Unite ale Americii eliminarea vizelor pentru toţi cetăţenii europeni, inclusiv pentru români.

Parlamentarii europeni avertizează că, în caz contrar, ar putea la rândul său să suspende vizele pentru cetăţenii americani:

"Eurodeputaţii cer Comisiei Europene să adopte măsurile prevăzute în legislaţia UE pentru a garanta reciprocitatea totală a vizelor între Uniunea Europeană şi Statele Unite", anunţă Parlamentul UE.

Forul de la Strasbourg a adoptat joi, cu 376 de voturi pentru, 269 împotrivă şi 43 de abţineri, o rezoluţie prin care îndeamnă Comisia Europeană să prezinte un act normativ prin care să suspende acordul vizelor acordate cetăţenilor americani timp de 12 luni, aşa cum prevede mecanismul de reciprocitate.

Amintim, cetăţenii din România, Bulgaria, Republica Cipru şi Croaţia încă au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite, în timp ce restul cetăţenilor UE nu au nevoie de vize pentru deplasări de până la 90 de zile.

Cetăţenii americani pot călători fără vize în spaţiul european în aceleaşi condiţii, în baza acordului vizelor UE-SUA.