Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pandemie la nivel înalt

anze-logar_43.jpeg

Anze Logar
Sursa imaginii: 
AFP

Miniştrii de Externe din cele trei ţări baltice au intrat sâmbătă în carantină după ce omologul lor sloven a fost testat pozitiv la coronavirus, relatează AFP.
 

Anze Logar a fost testat pozitiv vineri după ce și-a încheiat joi un turneu în țările baltice, unde s-a întâlnit cu omologii săi din Letonia, Lituania și Estonia. Și președintele polonez Andrezj Duda a fost testat pozitiv sâmbătă după ce s-a întors dintr-o vizită la Tallin, capitala Estoniei. Deşi nu s-a stabilit în ce moment s-a infectat Duda, el a participat luni la un forum de investiţii la Tallin, unde s-a întâlnit cu preşedinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev. Kersti Kaljulaid a transmis apoi pe pagina sa pe Facebook că a fost testată vineri la întoarcerea din Franţa şi că rezultatul a fost negativ.

Radev şi-a scurtat deplasarea la Tallin pentru a se întoarce marţi la Sofia şi s-a plasat în izolare din cauza unui contact cu o persoană contaminată în ţara sa.

Ministrul de externe sloven Anze Logar a fost testat vineri pozitiv la noul coronavirus după o călătorie în Estonia, Lituania şi Letonia la începutul săptămânii, informează agenţia de ştiri de stat STA, relatează dpa. Logar, care nu prezenta simptome şi a făcut un test de rutină, se va autoizola timp de zece zile, la fel ca şi colaboratorii săi cei mai apropiaţi, a mai precizat STA, care citează un comunicat al ministerului,

În contextul în care pandemia de COVID-19 capătă amploare din nou în Europa Slovenia a introdus o interdicţie de circulaţie şi o închidere parţială, după ce numărul total al infectărilor s-a dublat în ultimele două săptămâni la 19.300, cu 216 decese.Vineri s-au înregistrat 1.656 de cazuri noi şi cinci decese legate de COVID-19.