Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu (PNL): Nu sunt motive să amânăm alegerile parlamentare

Alina Gorghiu demisie Vlad Voiculescu.jpg

Alina Gorghiu: Coaliția e mai solidară (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu: Coaliția e mai solidară (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

Alegerile parlamentare vor avea loc pe șase decembrie, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea acuză PSD că vrea să amâne data scrutinului, pentru că îi este frică de electorat.

Alina Gorghiu spune că alegerile parlamentare vor avea loc în decembrie: ”Vă asigur că alegerile parlamentare vor avea loc în data de șase decembrie. Explicația este una simplă și ține de Constituție. Mandatul actualului Parlament se încheie pe data de 20 decembrie, acest fapt este clar prevăzut de Constituție. E nevoie de un nou Parlament, cu o legitimitate maximă, dată evident de votul românilor. Un Parlament nu poate vota singur legi prin care să-și prelungească activitatea, asta este noua preocupare acum a colegilor din PSD, să încerce să amâne alegerile parlamentare, prin votul parlamentarilor care sunt acum în funcție. E vorba de o temă care ține de frica de electorat, după ce au pierdut trei rânduri de alegeri consecutiv”.

Senatoarea PNL susține că nu sunt motive pentru o amânare a alegerilor parlamentare: ”În opinia mea, nu există motiv de amânare a alegerilor. Alegerile locale s-au desfășurat în condiții de siguranță, iar propunerea de acum de amânare este strict legată de teama de votul oamenilor și de nevoia PSD permanentă de a polariza cu PNL”.

 
Alina Gorghiu, despre posibila amânare a alegerilor parlamentare