Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD s-a resemnat. Zetea: Alegerile parlamentare vor fi în decembrie, nu mai pot fi amânate

Gabriel Zetea PSD motiune cenzura USR PLUS AUR.jpg

Gabriel Zetea vrea alegeri anticipate (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea-arhivă)
Gabriel Zetea vrea alegeri anticipate (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea-arhivă)

Alegerile parlamentare vor avea loc, așa cum a stabilit Guvernul, în data de șase decembrie, chiar dacă nu acesta este interesul de moment al cetățenilor, declară la RFI vicepreședintele PSD Gabriel Zetea. El crede că ar fi fost necesar un acord politic între partide, în vederea organizării scrutinului în martie 2021.

Gabriel Zetea spune că alegerile parlamentare vor avea loc la termen: ”Da, din ceea ce pare în acest moment, evident, alegerile parlamentare vor avea loc, așa cum a stabilit Guvernul, în data de șase decembrie, chiar dacă din punctul meu de vedere, nu ăsta este interesul de moment al României sau interesul de moment al cetățenilor României”.

Vicepreședintele PSD declară că alegerile parlamentare nu mai pot fi amânate: ”Având în vedere tergiversările la care această lege a fost supusă și faptul că acum, pe final de mandat, parlamentarii nu mai ascultă neapărat de partidul care i-a propus în Parlament, vedem parlamentari ai PSD care nu s-au prezentat la muncă, la ședințele reunite ale conducerii Biroului Camerelor și în același timp vedem dreapta unită, PNL, USR, PMP, care nu se prezintă deloc sau parlamentari ai acestor partide nu se prezintă deloc la aceste ședințe, evident că nu se va mai putea în aceste condiții amâna procedura procesului de alegeri”.

Social-democratul consideră că ar fi fost necesar un acord politic între partide, în vederea organizării alegerilor parlamentare în luna martie a anului viitor.

 
Gabriel Zetea, despre eventuala amânare a alegerilor parlamentare