Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Apele se tulbură din nou la USR PLUS. Scriitorul Dan Lungu la RFI: Retragerea mea e o formă de protest

ape_tulbura_usr_plus_dan_lungu_retragere_protest.jpg

Dan Lungu, nemulțumit de atmosfera din USR PLUS (Sursa foto: Facebook/​Rumänischer Freundeskreis Ingolstadt e.V.)
Dan Lungu, nemulțumit de atmosfera din USR PLUS (Sursa foto: Facebook/​Rumänischer Freundeskreis Ingolstadt e.V.)

Senatorul USR Dan Lungu și-a retras candidatura pentru un nou mandat, nemulțumit de modul în care au fost întocmite listele pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Dan Lungu se află pe un loc neeligibil pe listele de candidați USR PLUS pentru alegerile parlamentare.

Scriitorul din Iași acuză lipsa de transparență și de comunicare din interiorul partidului: ”Retragerea mea dacă vreți e forma mea de protest, e semnalul meu de alarmă pe care îl trag vizavi de cum funcționează lucrurile în USR Iași. Faptul că de ani de zile există zeci de sesizări din partea diferiților membri de la USR Iași, la diferite niveluri, cele mai multe ajung la Biroul Național sau la Comitetul Politic, sesizări care nu au primit nici măcar un număr de înregistrare, nu spun o rezoluție, acest șir de sesizări nerezolvate a stârnit o stare de nemulțumire, care tot a crescut în filială și a încurajat abuzurile care se întâmplă în filială, astfel încât la maximum a ajuns în perioada în care s-au stabilit listele pentru candidați”.

Dan Lungu critică prezența lui Marius Bodea pe listele USR Iași: ”Sunt foarte multe discuții, încerc să sintetizez. Prezența unui traseist pe aceste liste, domnul Marius Bodea, iar când spun traseist nu e vorba de o evaluare subiectivă, personală, ci e vorba de o constatare făcută de comisiile de integritate națională ale alianței”.

 

Metoda ”autobuzul”

 

Senatorul USR denunță metoda autobuzul: ”Ajung la partea morală, așa-numita metodă autobuzul. Eu am completat sintagma cu autobuzul cu geamuri fumurii, pentru că dincolo de autobuzul de alegători care este adus de către cei de la conducere și care în general sunt rude, vecini, prieteni din copilărie și așa mai departe, care nu prea au de-a face cu politica și care nu participă la viața de partid și pe care nu-i vezi în campanii, care nu dau nici o mână de ajutor, care nu participă la dezbateri, dar apar taman la alegeri. Din cei 15-20-30 de membri activi deodată se fac peste 100 cei care vin și votează (...). Am spus cu geamuri fumurii, pentru că mai mult decât faptul că s-au dus să voteze, de fapt candidații nici nu au acces la ei, nu-și pot expune programul electoral”.

În replică, liderul USR, Dan Barna, spunea recent la RFI că listele de candidați pentru parlamentare au fost întocmite în mod democratic și transparent, prin vot intern.

 
Dan Lungu, despre retragerea candidaturii sale la alegerile parlamentare