Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen: Legea care spune că Parlamentul stabilește data alegerilor nu se aplică retroactiv

Kelemen Hunor condamnati colaborare alegeri.jpg

Președintele UDMR Kelemen Hunor
Image source: 
Facebook/UDMR

Alegerile parlamentare pot avea loc în luna decembrie, declară la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor. El precizează că formațiunea sa susține legea care spune că Parlamentul decide data scrutinului. Kelemen Hunor subliniază însă că documentul nu poate fi aplicat alegerilor parlamentare din acest an.

Kelemen Hunor afirmă că ”acest proiect de lege nu spune nimic despre amânarea alegerilor, spune un singur lucru: Parlamentul stabilește data alegerilor și acest lucru, din punctul meu de vedere, se referă la viitor, deci nu poate retroactiva legea. În momentul în care va ajunge în comisiile de specialitate și va ajunge în Senat, așa cum noi am susținut, vom susține în continuare acest proiect de lege, nu este nici o problemă să vină Parlamentul și să stabilească data alegerilor”.

Liderul UDMR spune că ”Guvernul prin Hotărâre de Guvern, pe baza legislației existente, a stabilit data alegerilor și acest lucru nu-l poate amâna PSD-ul, nu poate amâna nici PNL, nici USR, nici UDMR. Poate amâna Guvernul, printr-o decizie, printr-o Hotărâre de Guvern sau prin introducerea stării de urgență de către președintele României”.

 
Kelemen Hunor, despre eventuala amânare a alegerilor parlamentare