Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac: O carantină parțială se poate lua în calcul. Inclusiv restricții de circulație

Eugen Tomac Rusia defilare.jpg

Eugen Tomac: Provocările din regiunea transnistreană ne pun în alertă pe toți
Eugen Tomac: Provocările din regiunea transnistreană ne pun în alertă pe toți
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

Restricțiile de circulație în timpul nopții, telemunca și limitarea contactului la cel mult patru-șase persoane sunt măsuri ce pot fi luate în calcul de autorități, pentru a combate pandemia Covid-19, declară la RFI liderul PMP, Eugen Tomac. Președintele și premierul au spus că nu se gândesc la un lockdown.

Eugen Tomac e de părere că o carantină parțială ar putea fi o soluție, pe fondul Covid-19: ”Cred că o carantină parțială se poate lua în calcul în România. Totuși, să punem accent pe responsabilizarea cetățenilor, pentru că oricât de mult statul ar încerca să limiteze din drepturi și să impună restricții în ceea ce privește activitatea unor industrii, dacă nu va exista responsabilitate din partea cetățenilor, toate aceste măsuri riscă să fie luate în zadar și doar să afectăm și mai mult economia”.

Liderul PMP explică ce ar presupune o carantină parțială, în opinia sa: ”În primul rând, să limităm contactul între noi la maxim patru-șase persoane, astfel încât să putem combate. Acolo unde nu este nevoie să se prezinte cetățenii la birou, să se introducă telemunca și în instituții și în mediul privat și bineînțeles că în industriile unde nu se poate opri producția, să se introducă reguli extrem de stricte și cine nu le respectă să fie sancționat. Inclusiv restricții de circulație pe vreme de noapte, pentru că este esențial în această perioadă să luăm cât mai multe măsuri, echilibrate, pe de o parte, pentru a nu prăbuși cu totul economia, pe de altă parte, pentru a diminua cât se poate de mult răspândirea Covid-19. Nu în ultimul rând, Guvernul are o sarcină extrem de importantă, să acceseze toate instrumentele pe care le pune la dispoziție UE, pentru a salva locurile de muncă”.