Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus UK: Boris Johnson reintroduce carantina în Anglia

boris_johnson.png

Boris Johnson
Boris Johnson anunță reintroducerea carantinei în Anglia
Sursa imaginii: 
BBC

Prim ministrul britanic Boris Johnson a anunțat reintroducerea carantinei în Anglia de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie. Premierul Johnson a justificat măsurile prin creșterea foarte rapidă a numărului de cazuri de Coronavirus.

Începând de săptămâna viitoare, în toată Anglia, unde locuiește mai mult de 80% din populația Regatului Unit, se reintroduc restricții asemănătoare celor în vigoare din martie până în iunie. 

Cetățenii vor trebui să stea acasă, cu excepția următoarelor activități:

  • pentru educație (școli, colegii, universități)
  • pentru muncă, dacă nu puteți lucra de acasă
  • pentru exerciții fizice și recreere în aer liber
  • din motive medicale
  • pentru a cumpăra alimente și produse esențiale
  • să aibă grijă de alte persoane

Sectoare precum construcțiile și cel manifacturier vor continua să funcționeze, dar restaurantele, barurile și magazinele ne-esențiale se vor închide, ca și sălile de spectacole.

Premierul Johnson a explicat că modelele elaborate de oamenii de știință pe baza actualelor rate de infectare arată că numărul cazurilor de Coronavirus crește mai repede decât în cel mai pesimist scenariu și dacă nu se iau măsuri imediate numărul internărilor în spital a copleși Sistemul Național de Sănătate (NHS), iar numărul deceselor de Covid ar putea ajunge în decembrie la peste 4000, dață de 110 la vârful primului val în aprilie - mai. 

Parlamentul va dezbate și va vota asupra măsurilor propuse de premierul Johnson. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au introdus propriile restricții, mai severe decât cele din Anglia, unde au existat până acum trei nivele de severitate a infecțiilor cu Coronavirus.